Toen en Nu

Stichting Gemeenschapshuis Haren is opgericht op 10 oktober 1959 en is ingeschreven in het openbare stichtingenregister op 01 december 1959 onder nummer ST. 6642

De stichting stelt zich de oprichting, het beheer en de exploitatie ten doel van een gebouw dat voorziet in de behoefte aan geschikte lokaalruimte van alle plaatselijke verenigingen en stichtingen op maatschappelijk, levensbeschouwelijk, recreatief en cultureel gebied.

Door de jaren heen is het gemeenschapshuis uitgebreid met extra ruimtes zoals een zaal aan de achterkant, plaatselijk bekend als de "bejaardenzaal", en later nog een knutselruimte.

In 2015 is het gemeenschapshuis grondig verbouwd en is de oude kleuterschool toegevoegd aan het nieuwe gemeenschapshuis "De Haar". Tussen het 'oude gemeenschapshuis' en de 'oude kleuterschool' is een overkapping aangebracht wat nu is geworden tot een fraaie centrale hal. De 'bejaardenzaal' en de knutselruimte zijn verbouwd tot een feestlokatie wat nu de naam Grand Cafe draagt.
De 'oude kleuterschool' is een huiskamer geworden.

In 2016 werd het vernieuwde gemeenschapshuis officieel heropend door wethouder Frank den Brok en de beheerder van het gemeenschapshuis Marja Hoefnagels. Voor de officiele opening had het bestuur van het gemeenschapshuis een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe passende naam. Deze prijsvraag werd gewonnen door Bert Knipping die de zeer toepasselijke naam "De Haar" bedacht.

P1040819  P1040820

logo DE HAAR