2e Ladies Night dd 26 mei 2017

Een hartstikke leuke meiden avond waar zo’n 38 regionale ondernemers je kennis lieten maken met hun producten.

Heel veel bezoekers die avond, gezellig rondkijkend bij stands; je laten behandelen of informatie inwinnen, je toekomst laten voorspellen maar zeker ook een beetje bijkletsen onder het genot van een heerlijk (gekoeld) wijntje.

Daarnaast natuurlijk deelnemen aan de loterij met als hoofdprijs een wijnproeverij aan huis voor 10 personen !

Prima georganiseerde avond door Marianne van den Broek en Marja Hoefnagels.

Op naar de 3e ladies night !

Zie verder de foto impressie van deze avond in het FotoAlbum.

GBKO hangt nieuwe kunstwerken in De Haar

Afgelopen maandag 22-05 was het tussen 12.30 en 13.30 bij de Haar een
komen en gaan van kunstenaars uit de gemeente Oss. Wat was er aan de hand ?

Het bestuur van Genootschap Beeldende Kunst : Mary Loermans, Riet
Mulders en Chris Loermans hadden aan hun schilders en beeldhouwers (zo'n
40) gevraagd om het werken, die sinds november 2016 in de Haar werden
tentoongesteld, op te halen en nieuwe werken in te leveren.

Het resultaat daarvan : een schitterende nieuwe collectie schilderijen
en beelden. In de hal, het café en de vergaderruimte zijn alle nieuwe
werken geplaatst. Nu ook allemaal voorzien van de naam van de
kunstenaar, de titel en soms ook de prijs. De collectie blijft in de
Haar t/m november 2017.

In iedere geval zeker de moeite waard om eens binnen te lopen en de
werken te bekijken. Wil je meer informatie over het Genootschap :
www.gbk-oss.nl

Tot binnenkort in de Haar.

Uitbreiding bestuur "De Haar"

Het bestuur van de Haar is hartstikke blij dat Rian van de Coolwijk bereid is gevonden toe te treden tot het bestuur.

Binnen ons bestuur gaat Rian de taak van penningmeester op zich nemen. Vanaf 01 mei 2017 gaat zij onder andere zorgen voor verzending van - en het controleren op betaling van onze facturen, betalingen aan overheden en andere leveranciers. Maar ook zorgt zij voor het samenstellen van begrotingen, jaarrekeningen en de kwartaal afdracht BTW.

Fred Peters die deze taken t/m april 2017 in zijn portefeuille had gaat zich binnen het bestuur van de Haar met andere en nieuwe taken bezig houden.

Het correspondentie (mail) adres van onze penningmeester blijft ongewijzigd. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle verenigingen worden ook nog per mail op de hoogte gesteld van deze wijzigingen.

Het bestuur van de Haar bestaat nu uit :

Marja Hoefnagels (tevens beheerder)
Rian van de Coolwijk
Menno van den Broek
Fred Peters
Cor Schalkx

Kookclub De Haar

Na in juli 2016 gestart te zijn durven wij nu te zeggen: bereikt: gezellige avonden samen eten in Haren!

In het kader van Oss Innoveert dienen wij verantwoording af te leggen voor het subsidiegeld wat wij ontvangen hebben. De slotbijeenkomst is 17 mei, maar dan hebben wij een avond gepland in restaurant De Haar. (slotbijeenkomst was eerst op een andere datum)
Wij hebben tijdens een inspiratiesessie in februari daarom “ons” praatje voor de beleidsmakers en anderen aanwezigen reeds gehouden. Marietje van de Coolwijk is mee geweest om de ervaringen als gast te delen.
Voor de website van Oss Innoveert hebben we de volgende tekst geschreven.
Waar zijn we nu mei 2017? Dank zij de subsidie van Oss Innoveert is de keuken in gemeenschapshuis De Haar voorzien van een professioneel  gasfornuis met oven. We hebben servies en bestek gekocht.
Zover de materiele zaken. Belangrijker is echter datgene waar we als groep vrijwilligers voor gestart zijn: met een groep mensen samen voor een andere groep mensen koken en hun een mooie avond bezorgen.
De vervolgdata in 2016 zijn goed bezocht. De “klapper” is het Kerstdiner met 52 gasten geweest.
Dit heeft ons dermate geïnspireerd dat wij voor 2017 8 data hebben afgesproken. Daar zijn er inmiddels  2 van geweest. Per avond zijn er nu zo’n 35 gasten. Inmiddels ook van buiten Haren, omdat een echtpaar uit Macharen zich heeft aangemeld. Zij zijn vanzelfsprekend welkom.
Tevens is de groep vrijwilligers uitgebreid. Mooi om te merken is dat elke vrijwilliger met ideeën komt, welke goed aansluiten bij datgene wat wij met zijn allen voor ogen hebben. Ook goed om te merken is dat wij als groep vrijwilligers de taken per keer goed kunnen verdelen, maar ook in staat zijn om in te springen waar nodig. En ja het kost vrije tijd, maar wij krijgen energie en zijn weer opgeladen voor het volgende diner. Wij zien elke keer weer namelijk enthousiaste gasten. Gasten die enorm genieten van de kookkunsten van onze koks, van het praatje van ons aan de tafels; maar bovenal van elkaar.
Ons doel was en is: met elkaar samen eten en een avond gezelligheid!
---
De volgende datum is woensdag 17 mei.
Ook dan zullen wij  een driegangen diner, incl. twee drankjes en koffie na afloop voor € 10,-.  serveren.
Bedrag graag gepast betalen voor binnenkomst “restaurant” De Haar.

Opgeven graag voor 10 mei!
U kunt zich opgeven tijdens de KBO middagen bij Gerrit de Vaan.
Of bij  Hannie Megens; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51887318 (na 18.00u); Eindstraat 14.
Tips of suggesties zijn eveneens van harte welkom

   

   

   

Tentoonstelling in gemeenschapshuis De Haar in Haren

HAREN - Bezoekers komen voor inkijkkastjes en demonstrerende kunstenaars naar De Haar in Haren.

Jan Ploegmakers  26-03-17, 15:32  Laatste update: 16:07

Je kent de gymzaal van het gemeenschapshuis De Haar in Haren niet meer terug. De hele ruimte is gevuld met inkijkkastjes van Theo van Hout uit Ravenstein. Zelf loopt hij rond en geeft tekst en uitleg bij zijn werkstukken. Deze zijn overigens niet te koop. Ouders met kinderen kijken vol overgave naar de miniaturen die op een schaal 1:20 zijn gemaakt. Sommige kinderen willen de taferelen wel even aanraken.

Sinds oktober 2016 heeft het Genootschap Beeldende Kunst Oss (GBKO) ruim 30 schilderijen in het gemeenschapshuis hangen. Deze middag zijn diverse leden van GBKO aanwezig en laten de bezoekers zien hoe een werkstuk tot stand komt. Twee portretschilders hebben al meteen klandizie , je ziet ze in opperste concentratie de poserende personen op een tekenvel vereeuwigen.

Saskia Laan, een van de leden van GBKO, wist aanvankelijk niet wat ze ging doen. De keuze viel op door haarzelf ingekleurde vellen papier. Ze knipt ze tijdens de demonstratie in stukjes en legt ze dan als een soort patchwork neer en lijmt daarna vast. ,,Dit sluit goed aan bij mijn andere hobby, het maken van patchwork, ", vertelt ze aan de aandachtige luisterend bezoeker.

  


Alle aandacht voor het inkijkkastje, even aanraken mag wel. © Jan Ploegmakers

 

 
Saskia Laan geeft uitleg over werk aan de aandachtige luisterende                              Ger van Breda poseert voor een portret en Marjan van den Broek kijkt toe © Jan Ploegmakers
bezoekers. © Jan Ploegmakers

Tentoonstelling

Sinds Oktober 2016 is er in De Haar een permanente expositie van kunstwerken door het GBKO Oss. In april 2017 zullen we de expositie evalueren en beslissen of er vanaf dan een nieuwe expostie komt.
Dankzij een bijdrage van oud NCB Haren hebben we in de hal, het café en de vergaderruimte een ophangsysteem aan kunnen brengen.

Een overzicht van de werken