Kookclub De Haar

Na in juli 2016 gestart te zijn durven wij nu te zeggen: bereikt: gezellige avonden samen eten in Haren!

In het kader van Oss Innoveert dienen wij verantwoording af te leggen voor het subsidiegeld wat wij ontvangen hebben. De slotbijeenkomst is 17 mei, maar dan hebben wij een avond gepland in restaurant De Haar. (slotbijeenkomst was eerst op een andere datum)
Wij hebben tijdens een inspiratiesessie in februari daarom “ons” praatje voor de beleidsmakers en anderen aanwezigen reeds gehouden. Marietje van de Coolwijk is mee geweest om de ervaringen als gast te delen.
Voor de website van Oss Innoveert hebben we de volgende tekst geschreven.
Waar zijn we nu mei 2017? Dank zij de subsidie van Oss Innoveert is de keuken in gemeenschapshuis De Haar voorzien van een professioneel  gasfornuis met oven. We hebben servies en bestek gekocht.
Zover de materiele zaken. Belangrijker is echter datgene waar we als groep vrijwilligers voor gestart zijn: met een groep mensen samen voor een andere groep mensen koken en hun een mooie avond bezorgen.
De vervolgdata in 2016 zijn goed bezocht. De “klapper” is het Kerstdiner met 52 gasten geweest.
Dit heeft ons dermate geïnspireerd dat wij voor 2017 8 data hebben afgesproken. Daar zijn er inmiddels  2 van geweest. Per avond zijn er nu zo’n 35 gasten. Inmiddels ook van buiten Haren, omdat een echtpaar uit Macharen zich heeft aangemeld. Zij zijn vanzelfsprekend welkom.
Tevens is de groep vrijwilligers uitgebreid. Mooi om te merken is dat elke vrijwilliger met ideeën komt, welke goed aansluiten bij datgene wat wij met zijn allen voor ogen hebben. Ook goed om te merken is dat wij als groep vrijwilligers de taken per keer goed kunnen verdelen, maar ook in staat zijn om in te springen waar nodig. En ja het kost vrije tijd, maar wij krijgen energie en zijn weer opgeladen voor het volgende diner. Wij zien elke keer weer namelijk enthousiaste gasten. Gasten die enorm genieten van de kookkunsten van onze koks, van het praatje van ons aan de tafels; maar bovenal van elkaar.
Ons doel was en is: met elkaar samen eten en een avond gezelligheid!
---
De volgende datum is woensdag 17 mei.
Ook dan zullen wij  een driegangen diner, incl. twee drankjes en koffie na afloop voor € 10,-.  serveren.
Bedrag graag gepast betalen voor binnenkomst “restaurant” De Haar.

Opgeven graag voor 10 mei!
U kunt zich opgeven tijdens de KBO middagen bij Gerrit de Vaan.
Of bij  Hannie Megens; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51887318 (na 18.00u); Eindstraat 14.
Tips of suggesties zijn eveneens van harte welkom