Tentoonstelling in gemeenschapshuis De Haar in Haren

HAREN - Bezoekers komen voor inkijkkastjes en demonstrerende kunstenaars naar De Haar in Haren.

Jan Ploegmakers  26-03-17, 15:32  Laatste update: 16:07

Je kent de gymzaal van het gemeenschapshuis De Haar in Haren niet meer terug. De hele ruimte is gevuld met inkijkkastjes van Theo van Hout uit Ravenstein. Zelf loopt hij rond en geeft tekst en uitleg bij zijn werkstukken. Deze zijn overigens niet te koop. Ouders met kinderen kijken vol overgave naar de miniaturen die op een schaal 1:20 zijn gemaakt. Sommige kinderen willen de taferelen wel even aanraken.

Sinds oktober 2016 heeft het Genootschap Beeldende Kunst Oss (GBKO) ruim 30 schilderijen in het gemeenschapshuis hangen. Deze middag zijn diverse leden van GBKO aanwezig en laten de bezoekers zien hoe een werkstuk tot stand komt. Twee portretschilders hebben al meteen klandizie , je ziet ze in opperste concentratie de poserende personen op een tekenvel vereeuwigen.

Saskia Laan, een van de leden van GBKO, wist aanvankelijk niet wat ze ging doen. De keuze viel op door haarzelf ingekleurde vellen papier. Ze knipt ze tijdens de demonstratie in stukjes en legt ze dan als een soort patchwork neer en lijmt daarna vast. ,,Dit sluit goed aan bij mijn andere hobby, het maken van patchwork, ", vertelt ze aan de aandachtige luisterend bezoeker.

  


Alle aandacht voor het inkijkkastje, even aanraken mag wel. © Jan Ploegmakers

 

 
Saskia Laan geeft uitleg over werk aan de aandachtige luisterende                              Ger van Breda poseert voor een portret en Marjan van den Broek kijkt toe © Jan Ploegmakers
bezoekers. © Jan Ploegmakers